- A gesztenyét éles késsel bevagdossuk, 5 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd még melegen megtisztítjuk. A pulyka hasüregét kibéleljük a vékonyra szeletelt szalonnával, rozmaringgal és zsályával. Kívülbelül alaposan megszórjuk a sóból, borsból és reszelt szerecsendióból készült fűszerkeverékkel. A kolbászt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, és kibélelünk vele egy tepsit. A pulykát a kolbászágyra helyezzük, megöntözzük a borral, és előmelegített sütőben, 240-250 fokon kissé megkapatjuk. Ezután csökkentjük a hőmérsékletet, alufóliával betakarjuk a tepsit, és a pulykát 3-4 óráig sütjük. Közben többször meglocsoljuk a húslevessel és a keletkező pecsenyelével. Amikor félig megpuhult, mellé tesszük a gesztenyét, majd amikor már teljesen puha, hozzáadjuk a hámozott, cikkekre vágott almát meg a borban áztatott, kimagozott aszalt szilvát. Visszatoljuk a sütőbe, és most már fólia nélkül pirosra, ropogósra sütjük. A sültet pecsenyéstálra helyezzük, és körberakjuk a kolbászkarikákkal, a gesztenyével meg a párolt gyümölcsökkel. Meglocsoljuk a pecsenyelével, és burgonyapüré kísérettel adjuk az asztalra.