Mi különbözteti meg a kiskörei Csonka Ignácné ételremekét az egyszerű rántott töktől? Különleges ízű, ropogós bundában süti, s pikáns, fűszeres zöldségkörettel tálalja. Érdemes kipróbálni!
- A félkeményre főzött újkrumplikat lecsepegtetjük, és egyenként baconszeletekbe tekerjük. Kisebb tepsibe sorakoztatjuk, kevés olajat öntünk alá. Rászórjuk a darabokra tépett rozmaringágat, és a sütőben pirosra sütjük. Végül meghintjük a reszelt füstölt sajttal, és tálra szedjük.
- A visszamaradt sütőlében megpirítjuk a felkarikázott lila hagymát meg a kockákra vágott paprikát. Kevés bort és csípős paprikakrémet adunk hozzá, majd előfőzzük. A bébitököt felszeleteljük, besózzuk, 15 percig pihentetjük. Szárazra töröljük, lisztbe, tojásba és a kókuszos-szezámos morzsába forgatjuk, végül bő, forró olajban aranyszínűre sütjük. A krumplit és a bébitököt szépen tányérra rakjuk, és az előfőzött lila hagymával, paprikával díszítjük.