Bécsi húsleves

Belerakjuk egy nagy fazékba a marhacsontot, öntünk rá annyi vizet, amennyi bőven ellepi, és elkezdjük főzni.

Ha felforrt, beletesszük a velős csontokat és a húst.

Ha újra felforrt és felhabzott, leszedjük a habot a tetejéről.

Meghámozzuk a sárgarépát, a zellert, a petrezselyemgyökeret meg a karalábét, nagyobb darabokra vágjuk, beletesszük a levesbe.

A vöröshagyma külső, piszkos héját lehúzzuk, a megtisztított hagymát félbevágva megpirítjuk egy száraz serpenyőben, úgy dobjuk a lébe.

Hozzáadjuk a babért, a borókabogyót, a fokhagymagerezdeket, a szegfűborsot, a gyömbért, sózzuk, szórunk bele egész fekete borsot, és nagyon kis lángon legalább négy-hat órán át főzzük.

A főzés vége előtt mehet bele a meghámozott, egészben hagyott burgonya.

Ha kész a leves, leszűrjük. A főtt húst és a zöldségeket külön tálon kínáljuk hozzá. Pirítóst, valamint reszelt almával ízesített ecetes tormát kínálunk még mellé.

Kolbászgombócos burgonyaleves

kaloria - CAL
ido 265 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink