Belerakjuk egy nagy fazékba a marhacsontot, öntünk rá annyi vizet, amennyi bőven ellepi, és elkezdjük főzni.
Ha felforrt, beletesszük a velős csontokat és a húst.
Ha újra felforrt és felhabzott, leszedjük a habot a tetejéről.
Meghámozzuk a sárgarépát, a zellert, a petrezselyemgyökeret meg a karalábét, nagyobb darabokra vágjuk, beletesszük a levesbe.
A vöröshagyma külső, piszkos héját lehúzzuk, a megtisztított hagymát félbevágva megpirítjuk egy száraz serpenyőben, úgy dobjuk a lébe.
Hozzáadjuk a babért, a borókabogyót, a fokhagymagerezdeket, a szegfűborsot, a gyömbért, sózzuk, szórunk bele egész fekete borsot, és nagyon kis lángon legalább négy-hat órán át főzzük.
A főzés vége előtt mehet bele a meghámozott, egészben hagyott burgonya.
Ha kész a leves, leszűrjük. A főtt húst és a zöldségeket külön tálon kínáljuk hozzá. Pirítóst, valamint reszelt almával ízesített ecetes tormát kínálunk még mellé.