Forrás: Csonka Ilona

Beignet

A langyos vízben elkeverjük a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni. Egy nagy tálba szitáljuk a szoba-hőmérsékletű lisztet, hozzáadjuk a felhabosodott élesztőt. Hozzáöntjük a sűrített tejet, a csipet sót, ráütjük a tojást is, és kézzel vagy géppel elkezdjük dagasztani. Viszonylag kemény tésztát szeretnénk kapni, ha kell, kevés langyos vizet még adhatunk hozzá, de valószínűleg nem lesz rá szükség.

Ha már szép fényes, hólyagos a tészta, akkor beledagasztjuk a megolvasztott vajat is. Cipót formázunk belőle. Egy tálat kikenünk olajjal, megforgatjuk benne a tésztagombócot, majd letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.

Utána enyhén lisztezett deszkán jó fél centi vastagra kinyújtjuk, és szögletes, nem túl nagy szaggatóval kivágjuk (még egyszerűbb, ha éles késsel felkockázzuk). Ismét letakarjuk, és hagyjuk megint megkelni. Bő zsiradékot forrósítunk egy serpenyőben, és több adagban szép pirosra sütjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral. Lekvárt adunk mellé.

Fánk receptek is sütési trükkök!

Burgonyafánk

 

kaloria 260 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink