Forrás: Pásztor Tünde

Birsalmasaláta sonkában tálalva

Birsalmasaláta sonkában tálalva

A birsalmákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, húsukat káposztareszelőn lereszeljük. Egy kisebb edényben vizet forralunk, belenyomjuk a citrom levét (ha biocitromot használunk, akkor beledobhatjuk a kicsavart citromhéjakat is) – a birsalma nagyon gyorsan és könnyen megbarnul, a citromos vízzel tudunk ez ellen védekezni. A forró vízbe beletesszük a birsreszeléket, csipet sóval és fél evőkanálnyi cukorral ízesítjük. Ha újra felforrt a víz, leszűrjük, és teljesen kihűtjük.
A kihűlt birsalmát alaposan kinyomkodjuk (a levére még
szükségünk lesz a salátához, tegyük félre). Egy keverőtálban összeállítjuk a tölteléket: a birset alaposan elkeverjük az evőkanál mézzel, ugyanannyi almaecettel, a fél dl olívaolajjal meg egy csipet sóval. Egy-két evőkanállal teszünk belőle a sonkaszeletekre, majd szép formásra feltekerjük.
Tálra halmozzuk a salátakeveréket, meglocsoljuk a birs félretett levével, és a tetejére fektetjük a sonkaroládokat.

kaloria 190 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink