Forrás: Pásztor Tünde

Birsalmás-pulykás lepény

Tészta

Az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral elmorzsoljuk, folyósra kikeverjük. Felöntjük a langyos tejjel, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Félretesszük, és hagyjuk megkelni.
Az átszitált liszthez hozzáadjuk a megkelt kovászt meg a kefirt, ízlés szerint megsózzuk, majd a tésztát simára kidolgozzuk. Hozzáadjuk az olvasztott, langyos margarint, és azzal hólyagosra dagasztjuk. Ezután
lisztezett deszkára tesszük – a tetejét megszórjuk liszttel, hogy ne száradjon ki –, és langyos helyen legalább 1 órát kelesztjük.
A tésztát vagy cipóvá formázzuk, vagy két hosszúkás lepénnyé kinyújtjuk, és ráhalmozzuk a tölteléket. 180
fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Feltét

Közben elkészítjük a feltétet: a margarinon megdinszteljük a finomra vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott pulykahúst, majd sóval és borssal ízesítve puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem elkészült, beletesszük a kockákra vágott birsalmát, további 5 percig pároljuk, végül belekeverjük a finomra aprított
petrezselyem zöldjét is.

kaloria 490 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.