Forrás: Pásztor Tünde

Birspálinkás jércecsíkok sárgatök-pürével

Birspálinkás jércecsíkok sárgatök-pürével

A csirkemellet felcsíkozzuk, besózzuk meglocsoljuk a pálinkával, jól zárható dobozba tesszük, és egy-két
órát hagyjuk pácolódni a hűtőben.
Nagyobb kockákra vágjuk a sütőtököt, és sós vízben puhára főzzük.
Leöntjük a levét, botmixerrel pépesítjük. Belekeverjük a megmosott és apróra vágott snidlinget. A birsalmát nagyon alaposan megmossuk, kivesszük a csutkáját (meghámozni
nem kell), julienne-re vágjuk, és összevegyítjük a tökkel.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és pirosra sütjük benne a csirkecsíkokat. A sütés után a serpenyőben
maradt vajjal meglocsoljuk a birsalmás tököt.

kaloria 450 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink