Fekete tészta
Először elkészítjük a kétféle krémet, mindkettővel gyakorlatilag ugyanúgy dolgozunk, azaz két masszánk lesz. Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat és az étcsokoládét.
Az egész tojásokat és a sárgájákat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd belecsorgatjuk a csokoládés vajat.
Fehér tészta
Hasonlóképpen készítjük el a fehér csokis masszát is. A felfújtformákat vajjal kikenjük, majd kilisztezzük. A kétféle krémet egyik és másik oldalról a formákba
öntjük úgy, hogy háromnegyed részig töltsék meg a formát. A sütőben 190 Celsius-fokon 18-20 percig sütjük, akkor jó, ha belül lágy, kívül pedig megsült. Tálaláskor az egyszerű és laktató felfújtakhoz juharszirupot, illetve
csokoládé- és vaníliafagylaltot adunk, tejszínhabbal díszítjük.