Bodzavirágos-túrókrémes sütemény

Bodzavirágos-túrókrémes sütemény

Először a piskótát sütjük meg, a szokásos módon. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rákanalazzuk a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze. Kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük, és kb. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. A krémet rákenjük a piskótára, és egy éjszakán át hideg helyen dermedni hagyjuk. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük, leönthetjük citromos zselével, de anélkül is finom, különleges zamatú édesség.

Krém

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A szörpöt kikeverjük a tojássárgájákkal, csipet sóval, vaníliás cukorral és az áttört túróval. A szörpből keveset elvéve feloldjuk benne a zselatint, kihűtjük, majd belekeverjük a bodzás túrókrémet, a tojásfehérje kemény habját, a reszelt citromhéjat.

Bodzaszörp

3 kg cukrot elkeverünk 6 liter vízben, felforraljuk, szirupot főzünk belőle. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Belekeverünk 10 dkg borkősavat, 3-4 karikákra
vágott citromot, és 20-25 jól megmosott bodzavirágot. Lefedjük, és hűvös helyre tesszük. Egy hétig minden reggel és este jól megkeverjük, az utolsó keverésnél adunk hozzá egy mokkáskanálnyi natrium-benzoátot. A szörpöt leszűrjük, üvegekbe töltjük és gondosan ledugaszoljuk.

kaloria 280 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.