Borgőzös galuska

Borgőzös galuska

Az enyhén cukrozott langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk 55 dkg liszttel, 2 tojás
sárgájával, az olvasztott vajjal és 10 dkg cukorral. Lágy, kelt tésztát készítünk. Ügyeljünk arra, hogy meleg
helyen dolgozzunk vele. Ha elkészült a tészta, tepsibe öntünk fél deci enyhén cukrozott bort, szorosan egymás
mellé beletesszük a kiszaggatott galuskákat, majd letakarva egy órát kelesztjük. A tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk durvára vágott cukrozott
dióval. Előmelegített sütőben, lassú tűzön 35-40 percig sütjük. Amíg a tészta sül, a maradék fehérbort feltesszük forrni. 10 tojás sárgáját a maradék cukorral és 5 dkg liszttel habosra keverjük. Ha a bor felforrt, vékony sugárban, lassan, állandóan kevergetve a cukros tojássárgájához öntjük. Ezután habverővel lassan, fokozatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéhez. A frissen sült tésztát a forró borhabbal kínáljuk.

kaloria 500 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink