Borjúcomb
A combot szétnyitjuk. Befűszerezzük: megszórjuk sóval, borssal, durvára tört babérlevéllel. Feltekerjük a húst, ráhúzunk egy darab húshálót (vagy háztartási zsineggel több helyen átkötjük). Tepsibe rakjuk. A zöldségeket nagyobb darabokra vágva mellétesszük. Öntünk rá egy deci olajat meg három deci vizet, alufóliával letakarjuk, és 1,5 óra alatt 120-130 fokon sütjük. Utána levesszük a fóliát, és addig sütjük, míg színt nem kap. Még forrón levesszük róla a hálót (zsineget). Hagyjuk egy kicsit pihenni.
Köret
A megmosott, héjában hagyott zsenge cukorborsót kevés zsiradékon megfuttatjuk. Az almát megmossuk, héjastul
kockára vágjuk, cukorral megszórjuk. Pár perces pihentetés után a saját levében megpároljuk, közben egy csipet sóval, kevés reszelt citromhéjjal, pár csepp citromlével ízesítjük. Felöntjük 3-4 dl vízzel, összeforraljuk. A keményítőt kikeverjük a tejszínnel, majd besűrítjük vele a mártást. Tálalásnál a kétféle köretből teszünk egy-egy adagot a vastagabb szeletre vágott hús mellé.