Tetszés szerint egy- vagy kétcsontos darabokra vágjuk az oldalast. Meghintjük a darabok mindkét oldalát sóval, borssal, őrölt köménnyel. Beletesszük egy tepsibe. Hozzádobjuk a meghámozott, nagyobb cikkekre vágott vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, rátesszük a borsikafüvet, rákanalazzuk a zsírt, öntünk alá egy kevés vizet. Alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben 1,5 órán át sütjük. Leszedjük róla a fóliát, felemeljük a sütési hőmérsékletet 190 fokra, és pirosra sütjük.
A fejes káposzta külső, piszkos leveleit lehúzzuk. Félbevágjuk a fejet, sózzuk, borsozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a vágott felükkel lefelé. Lekenjük olajjal, majd 180 fokos sütőben fél órán át sütjük. Utána cikkekre vágjuk, és a grillen megpirítjuk.
A koktélparadicsomokat félbevágjuk, összekeverjük sóval, borssal, olajjal, két csipet barna cukorral. Beleszórjuk egy tepsibe, és 180 fokon negyed órán át sütjük. Áttesszük egy lábasba. Botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a paradicsompürét, és ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, ízesítjük még sóval, borssal, kicsi cukorral.