Forrás: Csonka Ilona

Bosnyák szelet

Elmorzsoljuk a sütőporral elkevert lisztet a vajjal, majd összegyúrjuk az egész tojással, a citrom kifacsart levével, lereszelt héjával, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, ha túl törékeny lenne, adunk hozzá még egy kis tejfölt.

Kinyújtjuk, és belenyomkodjuk egy közepes méretű tepsibe. Vastagon megkenjük sűrű szilvalekvárral. Összegyúrjuk a mogyorós tésztát, kis gombócokat formázunk belőle, és kirakjuk vele a tészta tetejét.

190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kockára vágjuk, megszórjuk porcukorral. Sokáig elálló finom sütemény.

Mici mama datolyás szelete

Krími szelet

 

kaloria 160 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.