Krími szelet

Regőczy Béláné (Kisvárda) egy örök kedvenc receptjét osztotta meg velünk. A vékony mézes, omlós lapok között hagyományos vaníliás krém lapul, a sütemény tetejére pedig egy különleges, kávés házi csokimáz kerül. Célszerű egy nappal hamarabb elkészíteni, hogy jól megpuhuljanak a tésztalapok – finomabb is lesz, és szebben lehet majd szeletelni. Tökéletes vendégváró!

Összekeverjük a három tojást a porcukorral, a mézzel és a zsírral. Lassú tűzön addig melegítjük, míg a massza össze nem sűrűsödik. Még melegen hozzáadunk 40 dkg lisztet. Egy deci langyos tejben felfuttatunk késhegynyi szalalkálit, kávéskanálnyi szódabikarbónát, végül összegyúrjuk a lisztes keverékkel. Három részre osztjuk. Mindegyiket vékonyan kinyújtjuk, egyenként tepsi hátán megsütjük. Vigyázni kell a sütésnél, mert pillanatok alatt megsül, és könnyen megég a méz miatt.

Simára keverjük a krémhez a lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hideg vízbe állítva kihűtjük. Ha már kihűlt, elektromos habverővel belekeverjük a puha vajat, jól kihabosítjuk. Az alsó tésztalapra rákenjük a felét, rányomjuk a következő lapot, arra jön a krém maradéka. Rátesszük a felső tésztát, és kézzel gyengéden lenyomkodjuk. A mázhoz összekeverjük a kávét a cukorral meg a kakaóporral, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, és még melegen ráöntjük a sütemény tetejére. Legalább fél napig hagyjuk összeérni az ízeket.

Diós-almás pite

Karamellás szilvás fánk

kaloria 330 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.