Mici mama datolyás szelete

Kovács Gizella érdi olvasónk a finom kis sütemény receptje mellé a következőket is elmesélte: sógornője nagymamája, a kedves Mici mama tüneményes öreg hölgy volt. Németül beszélt, kártyázott és nótázott. Érdekelték a napi események, és mindenkihez volt egy kedves szava. Az élet bölcsességei mellett értett a kertészkedéshez és a sütéshez-főzéshez is. Ezt a süteményt többször elkészítette a családjának, és megtanította a lányának, Laurának is, aki ifjúkorában ezzel főzte (sütötte) meg a leendő férjét. Aztán az idők során feledésbe merült, de Gyuri, a férj hatvanadik születésnapjára előkerült a történet és a recept is.

  1. Kemény habbá verjük gőz felett a fehérjéket a kávéval, az ecettel és a cukorral. Keveset elveszünk a masszából megkenünk vele két ostyalapot. Mindegyikre ráragasztunk egy másikat: így lesz két dupla, összeragasztott ostyánk. A diót és a datolyát hosszúkásra felvágjuk. Belekeverjük a még forró habba, és azonnal rákenjük a dupla ostyákra. Gyenge sütőben, körülbelül 120 fokon rózsaszínűre sütjük. Még forrón hosszúkás szeletekre vágjuk.

Házi müzliszelet

Diós-ribizlilekváros szelet

 

kaloria 210 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.