Boszorkányszigeti batyus halászlé

Boszorkányszigeti batyus halászlé

A halat megtisztítjuk, kifilézzük, a szeleteket félretesszük. A csontocskákat, valamint a filézéskor leeső húsdarabokat és a felszeletelt zöldségeket – az ötből csak négy fej hagymát – hideg vízben tesszük fel, és legalább két órán keresztül zubogva főzzük. Közben sóval, fehérborssal, ételízesítővel bedörzsöljük a halszeleteket. Meghintjük fél fej apróra vágott hagymával, kevés olajjal meglocsoljuk, megszórjuk szegedi őrölt paprikával és esetleg néhány karika csípős zöldpaprikával. Hagyjuk pácolódni, amíg az alaplé rotyog. A megfőtt alaplevet paradicsompasszírozón átengedjük. Ezután visszatesszük az edénybe, sózzuk, őrölt pirospaprikával ízesítjük, beleengedjük a haldarabokat, valamint a batyukat, és 10-15 percig főzzük. Tálaláskor minden adaghoz 2-3 batyut is szedünk. Akkor sem sértünk illemet, ha a sűrű, ellenállhatatlan levest végül fehér házikenyérrel tunkoljuk ki.

Batyu

Közben a tojásból a liszttel és a sóval házitésztát gyúrunk.
Cipót formázunk, majd kinyújtjuk. Pici olajon, kockára
aprított maradék fél vöröshagymával megpirítjuk a hal ikráját és tejét. A tésztából 5 x 5 centis kockákat vágunk, és a közepébe teszünk egy kis halom belsőséget. Batyukat formázunk: a négy sarkát összefogjuk, villával összenyomjuk.

kaloria 540 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink