Először a tölteléket készítjük el. A zsíron üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a darált húst, és nagy lángon kevergetve pirítjuk, közben fakanállal szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a fűszereket: a köményt, az őrölt köményt, a reszelt fokhagymát, az oregánót. Sózzuk és borsozzuk. Feldaraboljuk a paprikát és a paradicsomot, ezt is rádobjuk a ragura. Ha már majdnem kész, hozzákeverjük a felaprított kaprot is, pár percig együtt rotyogtatjuk. Belemorzsoljuk a feta sajtot, átkeverjük, hagyjuk kicsit hűlni.
Egy kerek formát kikenünk vajjal. Kiterítünk két réteslapot, meglocsoljuk olvasztott vajjal. Egy csíkban teszünk rá tölteléket, majd feltekerjük, mint a bejglit. Az előkészített forma közepére csigát csavarunk belőle. Ezt folytatjuk, míg tartanak a hozzávalók. Lekenjük a maradék olvasztott vajjal, megszórjuk fekete szezámmaggal.
200 fokos sütőben pirosra sütjük. Langyosan cikkekre vágjuk, mint a tortát. Zöld salátát adunk mellé.