Céklás ordával töltött csirkemell

Felvágjuk a csirkemellet nagyobb szeletekre, majd kiveregetjük, hogy egyforma méretű, nagy lapok legyenek.

A céklát meghámozzuk, nagyon apró kockára vágjuk a sajttal együtt, hozzákeverjük az egész tojást. Só valószínűleg nem kell hozzá, mert az orda elég sós.

Alufólialapokat lekenünk olajjal, mindegyikre teszünk egy-egy szelet húst. A kiterített hússzeletekre teszünk egy-két evőkanálnyi céklás ordát, feltekerjük. Belecsavarjuk az olajos fóliába, a végeket szaloncukorszerűen megcsavarjuk. Kis tepsibe rakjuk. Öntünk alá kevés vizet, hogy ne égjenek oda a tekercsek, és 180 fokos sütőben körülbelül háromnegyed óra alatt megsütjük.

Ha kész, hagyjuk tíz percig pihenni a fóliában, majd kicsomagoljuk, nagyobb darabokra vágjuk.

Közben a salátát megmossuk, falatokra tépkedjük. Tálalás előtt összekeverjük a maradék céklás ordával, és ízlés szerint ízesítjük citromlével, olívaolajjal, sóval, borssal, ezt kínáljuk a töltött hús mellé.

Céklás-tormás-köménymagos pogácsa

kaloria 450 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.