Céklás almával sült sertéskaraj
A karajszeleteket megsózzuk, borsozzuk bedörzsöljük zúzott fokhagymával, azután enyhén kiklopfoljuk, és egy kiolajozott tepsiben egymás mellé helyezzük. Fél deci vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk, és lassú tűzön félig megsütjük.
Amíg a hús sül, a céklákat puhára főzzük. Amikor egy kicsit kihűlt, meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és egy kevés olajon megfuttatjuk. Megsózzuk, pici borsot és
frissen reszelt szerecsendiót szórunk rá, és meghintjük apróra vágott friss oregánóval.
Az almákat félbevágjuk, a magházukat kivájjuk, a helyükre pedig betöltjük a fűszeres céklánkat. A félig
megsült hússzeletekre egy-egy céklával töltött almát helyezünk, majd az egészet visszatesszük a sütőbe és együtt készre sütjük.