Forrás: Pásztor Tünde

Céklás-meggyes erőleves jércezselével

Céklás-meggyes erőleves jércezselével

A csirkeaprólékot a megtisztított vöröshagymával, a répafélékkel és a zellerrel feltesszük főni. Sóval és egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem elkészült a
leves, kivesszük belőle a zselének valót: 2-3 decit a levélből, valamint a csirke fehér húsát (ezt leszedegethetjük a szárnyról és a mellcsontról). Ezután a levesbe beletesszük az apró kockákra vágott céklát meg a kimagozott meggyet, s azzal készre főzzük.
Közben elkészítjük a jércezselét: a zselatint feloldjuk a meleg levesben. A hűlőfélben lévő aszpik egyharmadát
egy 1-2 cm mélységű lapostányérba öntjük. Beletesszük és elrendezzük a kis kockákra vágott csirkehúst,
színesítjük a levesben főtt céklával, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Ráöntjük a maradék aszpikot, majd az egészet betesszük a hűtőbe dermedni. A levest zsírtalanítjuk, és a benne főtt zöldségekkel meg a kockákra vágott zselével adjuk az asztalra.

kaloria 260 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink