Citromos csirkecomb
A hagymát vastagabb szeletekre vágjuk. Olajon félig megdinszteljük. A citrom héját lereszeljük, és egy kicsit megfuttatjuk az olajon a hagymával együtt. Rátesszük a besózott csirkecombokat, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük babérral, az összetört korianderrel, mustárral, és hozzáöntjük a bort is. A húst puhára pároljuk. Ha kész, a tejszínt kikeverjük a liszttel, hozzáadjuk és besűrítjük. Végül ízlés szerint savanyítjuk citromlével.
Parajos metélt
Lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, félretesszük. A vajon megfuttatjuk a fokhagymát, rádobjuk a leveles parajt (ha fagyasztottat használunk, akkor előtte engedjük fel), és megfonnyasztjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, végül összekeverjük a tésztával.