- A szűzérméket megmossuk, leszárítjuk, kicsit kiveregetjük. Sóval és borssal bedörzsöljük. Két-két sonkaszeletet összegyűrünk, és ráfektetjük a húsokra. A tetejükre helyezünk egy-egy citromszeletet, fogvájóval megtűzzük. A kis csomagok mindkét oldalát meghintjük némi liszttel.
- Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a szűzérmék mindkét oldalát 4-4 percig sütjük benne. Kivesszük őket az edényből, és a tálalásig melegen tartjuk. A serpenyőben maradt sült húsos olajmaradékra ráöntjük a bort, és erős lángon a felére beforraljuk.
- Levesszük a tűzről, kis darabokban belekeverjük a hideg vajat. Beleszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét is, kicsi sóval-borssal ízesítjük. Visszahelyezzük a melegen tartott szűzérméket, összemelegítjük, és tálaljuk. Jól illik mellé a sós burgonya párolt zöldséggel vagy valamilyen vegyes saláta.
Hozzávalók
4 személyre