Forrás: Vendégváró

Cremino

A SÜTI

ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 30 perc – Az étcsokoládét, a vajat és 60 g cukrot vízgőz fölött összeolvasztunk. Szoba-hőmérsékleture hűtjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáit, és belekeverjük a sót. A tojásfehérjéket 30 g cukorral habbá verjük. A habot két részletben a csokis masszához forgatjuk, a masszát sütőpapírral bélelt tortakarikába öntjük. 170°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük.

AZ ÉTCSOKOLÁDÉ GANACHE

A tejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről, és az étcsokival összekeverjük. Mikor teljesen homogén lett, ráöntjük a csokis piskótára, hűtőbe tesszük, dermesztjük.

A MOGYORÓGANACHE

A mogyoróganache-hoz a tejszínt felforraljuk, ráöntjük a fehér csokira, homogénre keverjük, majd hozzákeverjük a mogyorópasztát is. Végül a tortakarikába a csokoládéganache tetejére öntjük. Hűtőben dermesztjük.

A PANNA COTTA RÉTEG

A panna cotta réteghez a tejszínt és a tejet a porcukorral és a csipet sóval elkeverve egy lábasban forráspontig melegítjük. Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat körülbelül 10 percre. A zselatinlapot alaposan kinyomkodjuk, a tejszínhez adjuk, és kézi habverővel elkeverjük, hogy teljesen feloldódjon. Átszűrjük, majd ráöntjük a megdermedt mogyoróganache tetejére, és továbbdermesztjük a tortakarikában. Mikor megszilárdult a panna cotta a torta tetején, óvatosan levesszük a tortakarikát, és kakaóporral megszórjuk a tetejét.

kaloria 400 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vendégváró

Ajánlataink