Csekei töltött csirke

Csekei töltött csirke

A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Sóval és borssal ízesítjük. A kenyeret kockákra
vágjuk. A paprikát megmossuk, szintén felkockázzuk. A zellert meghámozzuk és vékony csíkokra szeleteljük. A rozmaringot és a petrezselymet megmossuk, és száruk nélkül felaprítjuk. A kenyérkockákat forró olajban kissé megpirítjuk, kivesszük. A zöldséget megpároljuk a visszamaradt olajban, majd hozzáadjuk a kukoricát és a húslevest. Fedő nélkül, közepes lángon 5 percig pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a kenyeret meg a zöldfűszereket. A sütőt 200 fokra bemelegítjük. A kissé kihűlt zöldségkeveréket a csirke hasába és a fellazított bőre alá töltjük, majd a nyílást fogvájóval összetűzzük. Megkenjük a csirkét olvasztott vajjal. Mellerészével felfelé tepsibe tesszük, és a sütőben (gázsütő: 3-4. fokozat) kb. 40 percig sütjük. Megfordítjuk, és további 40 percig sütjük. Közben többször meglocsoljuk a levével. Köretnek rizst vagy burgonyapürét kínálunk.

kaloria 480 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.