Csemege sertéskaraj ribizliszósszal, sült újburgonyával
Besózzuk a húst, és hagyjuk egy órán át állni. Utána őrölt köménnyel bedörzsöljük, berakjuk egy tepsibe a felolvasztott zsírral együtt. Öntünk alá egy deci vizet, alufóliával lezárjuk, és betoljuk a 180 fokos sütőbe. Nem sokkal a sütési idő vége előtt leszedjük az alufóliát, és kicsit megpirítjuk a tetejét. Deszkára átemeljük, hagyjuk pihenni pár percig. Utána vékony szeletekre vágjuk. Amíg sül, elkészítjük a mártást. A leszemezett ribizlit egy kis lábasba öntjük, megfőzzük. Vizet nem kell hozzá adni. Ha már engedett egy kis levet a gyümölcs, mézzel és mustárral ízesítjük. Pár perc alatt összerottyantjuk, levesszük a tűzről, rummal és pici sóval ízesítjük. Az újburgonya héját lekaparjuk, megmossuk, végül konyharuhával szárazra töröljük. Bő, felforrósított olajban ropogós pirosra sütjük. Csak közvetlenül tálalás előtt sózzuk meg.