Csemege sertéskaraj ribizliszósszal, sült újburgonyával

Csemege sertéskaraj ribizliszósszal, sült újburgonyával

Besózzuk a húst, és hagyjuk egy órán át állni. Utána őrölt köménnyel bedörzsöljük, berakjuk egy tepsibe a felolvasztott zsírral együtt. Öntünk alá egy deci vizet, alufóliával lezárjuk, és betoljuk a 180 fokos sütőbe. Nem sokkal a sütési idő vége előtt leszedjük az alufóliát, és kicsit megpirítjuk a tetejét. Deszkára átemeljük, hagyjuk pihenni pár percig. Utána vékony szeletekre vágjuk. Amíg sül, elkészítjük a mártást. A leszemezett ribizlit egy kis lábasba öntjük, megfőzzük. Vizet nem kell hozzá adni. Ha már engedett egy kis levet a gyümölcs, mézzel és mustárral ízesítjük. Pár perc alatt összerottyantjuk, levesszük a tűzről, rummal és pici sóval ízesítjük. Az újburgonya héját lekaparjuk, megmossuk, végül konyharuhával szárazra töröljük. Bő, felforrósított olajban ropogós pirosra sütjük. Csak közvetlenül tálalás előtt sózzuk meg.

kaloria 650 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink