Cseréptálban sült makaróni
- A makarónit sós vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. Egy serpenyőben olajat
forrósítunk, és rövid ideig pároljuk benne a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt
paprikákat, a lehéjazott, kisebb darabokra vágott paradicsomot, és jól átpirítjuk.
- Ezután belekeverjük a megtisztított, felszeletelt gombát meg az olajbogyót, sóval, frissen őrölt borssal és egy csipetnyi oregánóval fűszerezzük, majd kis lángon tovább pároljuk. Levesszük a tűzről, hagyjuk egy kicsit hűlni.
- A tejfölt elkeverjük a tejszínnel meg a tojások sárgájával. A makarónit összekeverjük a zöldségraguval, kivajazott, morzsával megszórt kerek tűzálló formába öntjük, majd rálocsoljuk a tejfölös keveréket. Megszórjuk a reszelt parmezán sajttal, és a 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül félórát sütjük.
Lencse édesburgonyával és sertésszűzzel