Cseréptálban sült makaróni

Cseréptálban sült makaróni

A makarónit sós vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. Egy serpenyőben olajat
forrósítunk, és rövid ideig pároljuk benne a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt
paprikákat, a lehéjazott, kisebb darabokra vágott paradicsomot, és jól átpirítjuk. Ezután belekeverjük a
megtisztított, felszeletelt gombát meg az olajbogyót, sóval, frissen őrölt borssal és egy csipetnyi oregánóval
fűszerezzük, majd kis lángon tovább pároljuk. Levesszük a tűzről, hagyjuk egy kicsit hűlni. A tejfölt elkeverjük a
tejszínnel meg a tojások sárgájával. A makarónit összekeverjük a zöldségraguval, kivajazott, morzsával megszórt kerek tűzálló formába öntjük, majd rálocsoljuk a tejfölös keveréket. Megszórjuk a reszelt parmezán sajttal,
és a 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül félórát sütjük.

kaloria 710 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.