Cseréptálban sült makaróni

Cseréptálban sült makaróni

  1. A makarónit sós vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. Egy serpenyőben olajat
    forrósítunk, és rövid ideig pároljuk benne a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt
    paprikákat, a lehéjazott, kisebb darabokra vágott paradicsomot, és jól átpirítjuk.
  2. Ezután belekeverjük a megtisztított, felszeletelt gombát meg az olajbogyót, sóval, frissen őrölt borssal és egy csipetnyi oregánóval fűszerezzük, majd kis lángon tovább pároljuk. Levesszük a tűzről, hagyjuk egy kicsit hűlni.
  3. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel meg a tojások sárgájával. A makarónit összekeverjük a zöldségraguval, kivajazott, morzsával megszórt kerek tűzálló formába öntjük, majd rálocsoljuk a tejfölös keveréket. Megszórjuk a reszelt parmezán sajttal, és a 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül félórát sütjük.

Lencse édesburgonyával és sertésszűzzel

kaloria 710 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.