Forrás: Pásztor Tünde

Cseresznyés csirkefalatok BBQ-szósszal

Csirkefalatok

A darált csirkehúst egy mély tálba tesszük, sóval és fehér borssal ízesítjük. Hozzáadjuk az egész tojásokat meg a tejszínt, majd botmixerrel teljesen egyneművé keverjük. Amikor elkészült, félkemény masszát kapunk. Vizes kézzel
kis gombócokat formázunk belőle úgy, hogy a közepükbe egy-egy szem kimagozott cseresznyét teszünk. A gombócokat sós vízben körülbelül 10 perc alatt kifőzzük.
Közben a zöldségeket megtisztítjuk, és külön-külön egészen apróra összevágjuk. A gombócokat szűrőlapáttal kiszedjük, lecsepegtetjük, azután meghempergetjük a finomra vágott zöldségekben.

Barbecue-szósz

Az öntet hozzávalóit keverőtálba tesszük, és botmixerrel összekeverjük. A csirkefalatokat forró pirítóssal és a
barbecue-szósszal tálaljuk.

kaloria 510 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink