Csibe combja és melle fokhagymás mártásban
A csirkemellfiléket kisebb szeletekre vágjuk, a combokat
kettévágjuk. A húsdarabokat megszórjuk sóval, frissen
őrölt borssal, pirospaprikával, majd kb. 30 percig pihentetjük. Közben az olaj felét egy serpenyőben felforrósítjuk, és barnára pirítjuk rajta a finom szeletekre vágott fokhagymát. A fokhagymadarabokat kiszedjük, s a visszamaradt zsiradékon kb. 5 perc alatt megpirítjuk a húsok mindkét oldalát. Ezután felengedjük a szárnyasalaplével, hozzáöntjük a bort vagy a sherryt, és kb. félóráig pároljuk. A pecsenyelébe beletesszük a babérleveleket, s a húst további 10 percig főzzük. A pirított fokhagymát a finomra vágott petrezselyemmel egy mozsárban pürévé törjük, majd a húshoz adjuk. Még egyszer alaposan összeforraljuk, végül az illatos, fokhagymás-petrezselymes csirkét nagyon forrón szervírozzuk.