Forrás: Jakabffy László

Csibe combja és melle fokhagymás mártásban

Csibe combja és melle fokhagymás mártásban

A csirkemellfiléket kisebb szeletekre vágjuk, a combokat
kettévágjuk. A húsdarabokat megszórjuk sóval, frissen
őrölt borssal, pirospaprikával, majd kb. 30 percig pihentetjük. Közben az olaj felét egy serpenyőben felforrósítjuk, és barnára pirítjuk rajta a finom szeletekre vágott fokhagymát. A fokhagymadarabokat kiszedjük, s a visszamaradt zsiradékon kb. 5 perc alatt megpirítjuk a húsok mindkét oldalát. Ezután felengedjük a szárnyasalaplével, hozzáöntjük a bort vagy a sherryt, és kb. félóráig pároljuk. A pecsenyelébe beletesszük a babérleveleket, s a húst további 10 percig főzzük. A pirított fokhagymát a finomra vágott petrezselyemmel egy mozsárban pürévé törjük, majd a húshoz adjuk. Még egyszer alaposan összeforraljuk, végül az illatos, fokhagymás-petrezselymes csirkét nagyon forrón szervírozzuk.

kaloria 450 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Jakabffy László

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.