Forrás: Pásztor Tünde

Csicseriborsós parajsaláta

Csicseriborsós parajsaláta

A csicseriborsót 5 dl vízben feltesszük főni az egyik apróra
vágott lila hagymával. Sóval ízesítjük, és takaréklángon
addig főzzük – körülbelül félórát –, amíg a csicseriborsó
megpuhul. Az sem baj, ha kicsit roppanós marad.
Az olajat egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a citromlét,
a zúzott fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomot
és a durva borsot. Az öntetet összekeverjük, majd beletesszük a nagyobb darabokra tépett parajt, a kisebb cikkekre vágott almát meg a vékonyra szeletelt lila hagymát. Hozzáöntjük a párolt csicseriborsót, végül az egészet lazán összeforgatjuk.

kaloria 180 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink