Forrás: Lapos Rebeka

Csilis savanyúkáposzta-leves

  1. A hagymát apróra vágjuk, és a kókuszolajon megdinszteljük. Megtisztítjuk a répákat, és nagylukú lereszelőn lereszeljük, majd a hagymához forgatjuk. A savanyú káposztát lecsöpögtetjük és a többi zöldséghez adjuk. Addig pirítjuk, amíg a káposzta kissé meg nem puhul. Ekkor felöntjük 1,5 liter vízzel (vagy zöldségalaplével), hozzáadjuk a csilipaprikákat és a szójaszószt. Felforraljuk, majd pár percig hagyjuk gyöngyözni. Végül ízlés szerint sózzuk.

TRÜKK

Itt is tudjuk szabályozni a leves savanyúságát a káposzta átmosásával: ha túl erősnek érezzük az ízét, öblítsük át hideg vízzel.

Lencsés savanyúkáposzta-leves

Nem székely, és nem gulyás – A székelygulyás története

Gombával töltött káposzta

kaloria 210 CAL
ido - perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Lapos Rebeka

Ajánlataink