- A mézet összekeverjük a szójaszósszal meg a ketchuppal, majd ízlés szerint sóval, tabascóval, cayenne-i borssal és őrölt csilivel fűszerezzük. Ezzel a csípős keverékkel bekenjük az oldalast, és egy éjszakát érleljük a hűtőben.
- A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és lobogó, sós vízben pár percig forraljuk, blansírozzuk. A joghurtot elkeverjük a zúzott fokhagymával, beletesszük a krumplit, majd a húshoz hasonlóan egy éjszakát pihentetjük.
- Másnap a húst kizsírozott tepsibe tesszük. Mellé rakjuk a megtisztított, cikkekre vágott hagymát és a félbevágott fokhagymafejeket. Öntünk alá 5 dl vizet, majd fóliával letakarjuk, és lassú tűzön, körülbelül 1,5 óra alatt megsütjük. Ha az oldalas megpuhult, levesszük a fóliát, és rózsaszínűre pirítjuk. A köretnek szánt, joghurtos pácban érlelt burgonyahasábokat ugyancsak kizsírozott tepsibe tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
JÓ TUDNI
A rendkívül csípős tabasco paprika Mexikóból származik, hírnevét a belőle készített tüzes szósznak köszönheti. A vékony húsú, lédús paprikát először felaprítják, besózzák, majd több évig fahordókban érlelik. A csípős szószhoz az eltarthatóság és az ízhatás javítása érdekében végül ecetet adnak.
Oldalas burgonyás gombóccal és dinsztelt savanyú aprókáposztával