Csípős paradicsomleves

Kevés olívaolajon megsütjük a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Rátesszük a nagyon vékony félkarikára vágott zellert, kicsit pároljuk együtt.

Ráöntjük a paradicsomkonzerveket, beledobjuk az oregánót és elkezdjük főzni. Rákarikázunk 1-2 csilit. Ha kell, kis vizet adunk hozzá, de csak annyit, hogy a végén egy jó sűrű levesünk legyen. Főzés közben kóstolunk, és a szükséges mértékben sózzuk, borsozzuk az ételt.

Közben egy serpenyőben ropogósra sütjük a pici falatokra tépkedett kenyeret. Fogyasztás előtt tányérokba szedjük a forró levest, a tetejére szórjuk a pirított kenyeret, rakunk rá egy-két félbevágott koktélparadicsomot, tekerünk rá borsot, és meglocsoljuk pár csepp olajjal is.

Olaszos paradicsomleves

kaloria 150 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink