Forrás: Petrovics György

Csirkebecsinált velőgombóccal

Csirkebecsinált

Ha egész csirkét sikerült szerezni, akkor a csirkét megtisztítom, feldarabolom, és egy liter hideg vízbe felteszem főni. Sózom, borsozom, és az előzőleg apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórom. Amikor felforrt,
beleteszem a megmosott, rózsáira szedett karfiolt, és gyenge tűzön addig főzöm, amíg meg nem puhul. Ha
minden puha – ez kb. fél óra –, a húslé nagy részét leöntöm, csak anynyit hagyok a főtt csirkehúson és karfiolon, ami azt ellepi. A vajból és a lisztből világos rántást készítek. Lehúzom a tűzről, a hideg tejjel simára keverem, majd besűrítem a ragut. Hozzáadom a tejszínt is, és néhány percig forralom.

Velőgombóc

A gombóchoz az előzőleg tejbe áztatott és jól kicsavart zsemlét az apróra vágott velővel összekeverem.
Sóval, borssal ízesítem, majd a finomra vágott petrezselyem zöldjét hozzáadom. Ezután a tojást egy kevés zsemlemorzsával összekeverem. Vizes kézzel kisebb gombócokat formálok belőle, és vízben megfőzöm. A karfiolos becsinálthoz külön tálalva adom a kifőzött velőgombócokat.

kaloria 430 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink