Csirkehúsos-almás sütőtöksaláta
A csirkehúst felkockázzuk, megsózzuk-megborsozzuk,
összekeverjük egy kevés mustárral, azután kevés felhevített zsiradékon pirítani kezdjük. Mellérakjuk a megtisztított, 1 × 1 cm-es kockákra vágott sütőtököt, és együtt pirítjuk tovább, amíg a hús átsül, a tök pedig roppanósra párolódik. Ha kész, félretesszük hűlni.
Az almákat félbevágjuk, kicsumázzuk és felkockázzuk,
a lila hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A tökmagot
egy serpenyőben szárazon megpirítjuk.
Salátástálba tesszük a madársalátát, az almát, a lila
hagymát, hozzáadjuk a kihűlt csirkemell- és sütőtökkockákat. Jól összekeverjük, végül meghintjük a pirított tökmaggal meg a kakukkfű lecsipkedett leveleivel.