Forrás: Pásztor Tünde

Csirkehúsos-almás sütőtöksaláta

Csirkehúsos-almás sütőtöksaláta

A csirkehúst felkockázzuk, megsózzuk-megborsozzuk,
összekeverjük egy kevés mustárral, azután kevés felhevített zsiradékon pirítani kezdjük. Mellérakjuk a megtisztított, 1 × 1 cm-es kockákra vágott sütőtököt, és együtt pirítjuk tovább, amíg a hús átsül, a tök pedig roppanósra párolódik. Ha kész, félretesszük hűlni.
Az almákat félbevágjuk, kicsumázzuk és felkockázzuk,
a lila hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A tökmagot
egy serpenyőben szárazon megpirítjuk.
Salátástálba tesszük a madársalátát, az almát, a lila
hagymát, hozzáadjuk a kihűlt csirkemell- és sütőtökkockákat. Jól összekeverjük, végül meghintjük a pirított tökmaggal meg a kakukkfű lecsipkedett leveleivel.

kaloria 430 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.