Forrás: Horváth Ákos

Csirkekolbász hamis tökfőzelékkel

  1. A csirkét lebőrözzük, a mellét és a combokat filézzük, kiszedjük az inakat is, majd külön-külön egy centiméteres kockákra vágjuk. A szárnyas többi részéből a répával, a petrezselyemgyökérrel, a zellerrel és a vöröshagymával, valamint egy csokor kaporral 1,5 liternyi alaplevet főzünk. Az összevágott csirkemellet fagyasztóba tesszük, majd ha megfagyott, a súlyának megfelelő mennyiségű tejszínnel turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, végül hozzákeverjük az összevágott combhúst is. A masszából négy darab, körülbelül 3 cm átmérőjű rudat formázunk. Egyesével szorosan átlátszó fóliába tekerjük. Egy tepsit megtöltünk forró vízzel, és belehelyezzük a rudakat. Félórára 120 fokos sütőbe tesszük.
  2. Egy tiszta konyharuhába öntjük a joghurtot, és három órát csöpögni hagyjuk. Az alapléből fél litert addig forralunk míg körülbelül 2 evőkanálnyira besűrűsödik. Ekkor belekeverjük a lecsöpögtetett joghurtot. A többi alaplevet sóval ízesítjük.
  3. Tálalás előtt kicsomagoljuk a kolbászokat a fóliából, félbevágjuk, és forró serpenyőben megpirítjuk.
  4. Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a gyalult tököt. Miután újra fölforrt, 1 percig főzzük, majd leszűrjük.
  5. Felmelegítjük a joghurtos mártást, teszünk belőle egy adagot a tányérra. Ráhalmozzuk a tököt, megszórjuk finomra vágott friss kaporral, és ráhelyezünk két fél kolbászt.

Sertéshússal töltött csillagtök

Félegyházi marhatokány

kaloria 480 CAL
ido 300 perc
nehezseg Nehézség: 3

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Horváth Ákos

Ajánlataink