Csirkemájas kenyérfelfújt

A lajosmizsei Fedacsuk Anna csirkemájas egyben sült szendvicse remek hétköznapi vacsora egy nagy bögre teával. Ehhez a májas bundás kenyérhez jól elhasználhatjuk a kissé szikkadt kenyeret is. Gyorsan össze lehet állítani, és szépen megsül a sütőben.

  1. A csirkemájat összeturmixoljuk sóval, borssal, bazsalikommal. Kivajazunk egy nagyobb vagy két kisebb szögletes sütőtálat. Egy tálba ütjük a négy tojást, hozzáöntjük a tejet. Sóval és borssal ízesítjük. Egyesével megforgatjuk benne a kenyérszeleteket (csak annyira, hogy ne ázzanak át), és a felével kirakjuk a kivajazott forma alját. Erre öntjük az ízesített csirkemájat. Kirakjuk a tetejét felkarikázott kemény tojással. Befedjük a maradék megmártott kenyérrel. Ha maradt a felvert tojásból, a tetejére öntjük. Közepesen meleg sütőbe toljuk, és alaposan átsütjük. Tejföllel, snidlinggel tálaljuk.

Fejtettbab-leves csirkemájjal

Majoránnás csirkemájleves sütőtökkel

kaloria 320 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Ajánlataink