Forrás: Pásztor Tünde

Fejtettbab-leves csirkemájjal

  1. A fejtett babot a hasábokra vágott zöldségekkel, a zeller zöldjével és a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymával feltesszük főni. Megsózzuk, és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk.
  2. Közben előkészítjük a csirkemájat: a kisebbeket félbe, a nagyobbakat negyedekre vágjuk. Fél deci olajban elkeverünk 4-5 gerezd finomra aprított fokhagymát, beletesszük a májat, és amíg a leves fő, hagyjuk állni, hogy jól átjárja a fokhagymaíz. Egy kevés olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, és az is átpirítjuk benne. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük a tejföllel, felöntjük kevés vízzel, és berántjuk vele a levest. A rántással még 10 percig forraljuk, végül a finomra vágott tárkonnyal fűszerezzük.
  3. A pácolt májat a saját, fokhagymás olajában egy serpenyőben hirtelen kisütjük. Tálaláskor ezt kínáljuk a forró leveshez.

Tojással rakott zöldbab

Tonkababos-tojáslikőrös tiramisu

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.