Kettévágjuk középen a csirkemellet. A négy húsdarabot vízszintesen mélyen bevágjuk (csak az utolsó egy-két centi maradjon egyben). A szeleteket kihajtjuk.
Kikeverjük a ricottát egy kis sóval, őrölt fehér borssal. Minden hússzeletre rakunk egy-egy adag ricottát, ráteszünk egy kis maréknyi rukkolát. Ráhajtjuk a másik felét, kicsit megsózzuk, pálcikával vagy fogpiszkálóval megtűzzük.
Közepesen forró zsiradékon mindkét oldalát bő öt percig sütjük.
A megmosott újkrumplit sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. Összeforgatjuk a vajjal, és még tűzforrón megszórjuk a reszelt sajttal.
Minden tányérra teszünk egy-egy töltött csirkemellet, egy-egy adag sajtos burgonyát meg egy marék rukkolát, melyet meglocsolunk frissen facsart citromlével és olívaolajjal.