Forrás: Pásztor Tünde

Csirkemell ricottával, rukkolával és sajtos burgonyával

Kettévágjuk középen a csirkemellet. A négy húsdarabot vízszintesen mélyen bevágjuk (csak az utolsó egy-két centi maradjon egyben). A szeleteket kihajtjuk.

Kikeverjük a ricottát egy kis sóval, őrölt fehér borssal. Minden hússzeletre rakunk egy-egy adag ricottát, ráteszünk egy kis maréknyi rukkolát. Ráhajtjuk a másik felét, kicsit megsózzuk, pálcikával vagy fogpiszkálóval megtűzzük.

Közepesen forró zsiradékon mindkét oldalát bő öt percig sütjük.

A megmosott újkrumplit sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. Összeforgatjuk a vajjal, és még tűzforrón megszórjuk a reszelt sajttal.

Minden tányérra teszünk egy-egy töltött csirkemellet, egy-egy adag sajtos burgonyát meg egy marék rukkolát, melyet meglocsolunk frissen facsart citromlével és olívaolajjal.

Paradicsomos csirkecomb tésztával

Gombás zsemlével rakott csirkemellek

Sajtos krokett

kaloria 640 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink