Forrás: Pásztor Tünde

Csirkemell ricottával, rukkolával és sajtos burgonyával

  1. Kettévágjuk középen a csirkemellet. A négy húsdarabot vízszintesen mélyen bevágjuk (csak az utolsó egy-két centi maradjon egyben). A szeleteket kihajtjuk.
  2. Kikeverjük a ricottát egy kis sóval, őrölt fehér borssal. Minden hússzeletre rakunk egy-egy adag ricottát, ráteszünk egy kis maréknyi rukkolát. Ráhajtjuk a másik felét, kicsit megsózzuk, pálcikával vagy fogpiszkálóval megtűzzük.
  3. Közepesen forró zsiradékon mindkét oldalát bő öt percig sütjük.
  4. A megmosott újkrumplit sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. Összeforgatjuk a vajjal, és még tűzforrón megszórjuk a reszelt sajttal.
  5. Minden tányérra teszünk egy-egy töltött csirkemellet, egy-egy adag sajtos burgonyát meg egy marék rukkolát, melyet meglocsolunk frissen facsart citromlével és olívaolajjal.
kaloria 640 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.