Csirkemell vadászosan
A csirkemellekről óvatosan lefejtjük a bőrt, és félretesszük, mert szükségünk lesz rá. A csontról levágjuk a húst, és csíkokra szeleteljük. A szalonna bőrét eltávolítjuk. A felszeletelt gombát és az összevágott vöröshagymát kevés olajon ledinszteljük, hozzáadjuk a húscsíkokhoz a kockára vágott szalonnával együtt, majd az egészet ledaráljuk.
Az így kapott nyersanyagot ízesítjük tört fokhagymával, ételízesítővel, a száráról lecsipkedett kakukkfűvel és borssal. Hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zsemléket meg a tojásokat, és jól összedolgozzuk. A masszát visszahelyezzük a mellcsontokra, rálapogatjuk, és vizes kézzel mellformára alakítjuk. A végén a bőröket is visszahelyezzük. Olajjal kikent tepsibe fektetjük, és rákockázzuk a 10 dkg vajat. Fóliával letakarva 1 órát sütjük közepes lángon a sütőben, majd levesszük a fóliát, és a tepsiben lévő zsiradékkel locsolgatva szépen megpirítjuk a bőrét. Sült burgonyával, kompóttal tálaljuk.