Forrás: Pásztor Tünde

Csirkemellben sült újburgonya sajtmártással pirítva

SZÁRNYASHÚSSAL SÜLT ÚJKRUMPLI

ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – SÜTÉS: 40 perc – Fél centi vastag szeletekre vágjuk a csirkemellet, kiveregetjük, besózzuk. Megmossuk a burgonyát, héjastul vékony, 3 milliméteres karikákra vágjuk. A hússzeletek egyik felére rakjuk a megsózott krumplit, ráhajtjuk a hús másik felét. Lisztben vagy keményítőben megforgatjuk, szellősen lerakjuk egy kizsírozott tepsibe. Felhevítjük a vajat a mártáshoz, megpirítjuk benne a lisztet. Fűszerezzük kis frissen reszelt szerecsendióval, zúzott fokhagymával, sóval. Végül felengedjük összesen fél liter vízből és tejből (vagy tejszínből) álló keverékkel. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Amikor elkezd forrni, adunk hozzá 15 dkg reszelt sajtot. Kicsit híg lesz, de majd sülés közben besűrűsödik. Ráöntjük az előkészített húsra, és forró sütőben megsütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

A MÁRTÁS

Felhevítjük a vajat a mártáshoz, megpirítjuk benne a lisztet. Fűszerezzük kis frissen reszelt szerecsendióval, zúzott fokhagymával, sóval. Végül felengedjük összesen fél liter vízből és tejből (vagy tejszínből) álló keverékkel. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Amikor elkezd forrni, adunk hozzá 15 dkg reszelt sajtot. Kicsit híg lesz, de majd sülés közben besűrűsödik.

kaloria 480 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink