Két-három evőkanál libazsíron átlátszóra pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, elkeverünk benne 1-2 evőkanálnyi őrölt pirospaprikát. Öntünk rá körülbelül fél deci vizet, és visszarakjuk a tűzhelyre. Beletesszük a kis kockákra vágott paprikát és a nagyon apróra felkockázott paradicsomot. Kicsit rotyogtatjuk együtt, majd ebbe a sűrű szaftba rakjuk a feldarabolt csirkét. Fűszerezzük sóval, borssal, egy csipetnyi őrölt köménnyel. Ha csípősen szeretjük, akkor tehetünk hozzá pár karika erős paprikát. Fedő alatt főzzük, közben gyakran ránézünk, öntünk alá egy kis vizet, ha szükséges.
Egy nagy tálba ütjük a tojásokat. Annyi lisztet kavarunk hozzá, hogy jó sűrű legyen a tészta. Nem kell agyonkavarni, egyáltalán nem baj, ha nem szép sima. Bő sós vizet forralunk egy nagy fazékban. Ha felforrt, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát, közben többször megkeverjük, mert a nyers tésztadarabkák hajlamosak összeragadni. Ha feljöttek a nokedlik a víz színére, akkor még egy-két percig forraljuk, majd tésztaszűrővel kiszedjük. Hideg víz alatt átöblítjük, tálba szedjük, és egy kevés zsiradékkal összekeverjük, így álltában nem fognak összeragadni a szemek.
A kész pörköltet nokedlivel és friss fejes salátával tálaljuk.