Csirkepaprikás vadasan

Csirkepaprikás vadasan

A fiatal csirkét alapos mosás után darabokra vágom, utána jól lecsurgatom. A felhevített zsíron zsemleszínűre pirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd elkeverem benne a pirospaprikát, és felöntöm fél deci húslevessel. Lassú forralás után belerakom az összevágott csirkét, sóval és babérlevéllel ízesítem. A húsokat, időnként forgatva, kissé megpirítom, majd lefedem, hadd főjön. Közben megpucolok két nagyobb sárgarépát, egy kisebb fehérrépát, egy tyúktojásnyi zellert és ugyanannyi zsenge karalábét. A zöldségeket nagylyukú reszelőn apróra reszelem. Egy másik lábasban az olajon aranybarnára pirítom a cukrot – karamellt készítek. Erre ráteszem a lereszelt zöldségeket, és felengedem 2 dl húslevessel. Lassú tűzön párolom. Negyedóra után ráöntöm a már majdnem megfőtt csirkepaprikásra, és most már együtt, az egészet készre főzöm. A végén elhabarom benne a tejfölt. Galuskát, csőtésztát vagy burgonyagombócot kínálok hozzá.

kaloria 670 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.