- A csirkemellet nagyobb (1,5–2 cm-es) kockákra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk a vajon. Ugyanígy dobókockányi falatokat vágunk a többféle sajtból. Megmossuk a körtét (meghámozni nem kell), a csutkáját kiemeljük, s a gyümölcshúst hasonló darabokra szabdaljuk. A szőlőt leszemezzük. Ha nagyok, akkor a szőlőszemeket felezzük-harmadoljuk, a magokat kiszedjük. A feldarabolt gyümölcsöket és sajtot egy tálban összekeverjük a megsütött csirkehússal.
- Összeállítjuk az öntetet: finomra metéljük a zöldfűszereket és a rukkolát, a tökmagot felaprítjuk. Mindezt összekeverjük a reszelt parmezánnal és a tökmagolajjal, majd rálocsoljuk a salátára. Tálalásnál a tál egyik felébe halmozzuk ezt a keveréket, a másik felében pedig szépen elrendezzük a megmosott, leszárított, egyben hagyott salátaleveleket.