Forrás: Pásztor Tünde

Csirkeszárny karalábés gerslivel

Csirkeszárny

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a végüket levágjuk. 1 dl olajat összekeverünk 1 csapott evőkanál sóval, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és ízlés szerint borssal. A csirkeszárnyakat bedörzsöljük a keverékkel, azután tepsibe tesszük, és egy kevés vizet aláöntve, fóliával letakarva megsütjük. Amikor elkészült, levesszük a fóliát, és a húst ropogósra pirítjuk.

Karalábés gersli

A gerslit kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. A főzőlevet sóval, borssal, babérlevéllel és egy kis fej vöröshagymával ízesítjük. Körülbelül 30 perc alatt megpuhul, ekkor levesszük a tűzről, és lefedve még egy ideig állni hagyjuk, hogy az összes folyadékot felszívja. Amikor kihűlt, beletesszük a 4 egész tojást, a tejszínt, valamint a megtisztított, kisebb kockákra vágott karalábét
a felaprított leveleivel együtt. Az egészet összekeverjük, és folpackkal bélelt formába tesszük úgy, hogy a fóliát visszahajtjuk a tetejére. 90-100 fokos sütőben körülbelül 60 perc alatt vízgőzben kigőzöljük. Amikor elkészült, kiborítjuk a fóliából és tetszés szerint szeleteljük.

kaloria 630 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink