A póréhagyma két végét levágjuk, a külső héját lehúzzuk. 8-10 cm hosszú rudakra felvágjuk. Sós, szódabikarbónás vizet forralunk. Belerakjuk a hagymát, és 3-4 percig forraljuk. Kiszedjük, lecsöpögtetjük. Ha kihűlt, mindegyiket belecsavarjuk egy-egy szelet gépsonkába, majd egy-egy szelet paraszt- vagy fekete-erdei sonkába.
Egy kis sütőtálat kikenünk vastagon vajjal. Az aljába rakjuk a felvágott vöröshagymát, rászórjuk az összedarabolt gombát, megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével, finoman sózzuk. Erre rakjuk a dupla sonkába csomagolt pórétekercseket. Lereszeljük a sajtot.
Összekeverjük a krémsajtot a három egész tojással, a reszelt füstölt sajt felével, sózzuk, és ráöntjük a rakottasra. A tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, és 180 fokos sütőben pirosra sütjük.