Csőben sült tészta édesköménnyel
A orsótésztát sós, lobogó vízben roppanósra kifőzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, leöblítjük és félretesszük. A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük a tejjel, és kevergetve felforraljuk. Olyan sűrű legyen a massza, hogy jól tapadjon majd a tésztához. (Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejjel vagy vízzel hígíthatjuk.) Belereszeljük a trappista sajt kétharmadát, és belemorzsoljuk a rokfort felét. Sóval, fehér borssal és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Az édesköményt megmossuk és megsózzuk. Egyik felét cikkekre, a másik felét nagyobb kockákra vágjuk, azután egy kevés vajon külön-külön lepirítjuk.
A sajtmártás kétharmadát a tésztára öntjük, hozzáadjuk a párolt édesköménykockákat, majd az egészet óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat rakunk a tésztából. A kupacok
tetején elosztjuk a maradék mártást, rászórjuk a maradék reszelt trappistát, és mindegyiket megkoronázzuk egy-egy csipet rokforttal. Forró sütőben addig sütjük, amíg a sajtos mártás rápirul a tészta tetejére. A félretett édesköménycikkeket a halmokba tűzzük, így tálaljuk.