Csokihabos kocka

Csokihabos kocka

Két tojást szétválasztunk. A sárgáját félretesszük, a fehérjét kemény habbá verjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, beleszórunk
15 dkg cukrot. Belekeverjük a megdarált mandulát meg a reszelt citromhéjat, és a masszát kivajazott, kilisztezett, 20 x 30 cm-es tepsibe töltjük.
Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A befőttet alaposan lecsepegtetjük. A csokoládéból 5 dkg-ot darabokra ördelünk, és forró vízfürdőben felolvasztjuk. A tésztát megkenjük a csokoládéval,
és kirakjuk a kisebb kockákra vágott barackokkal.
A maradék csokoládét is felolvasztjuk, a zselatint hideg vízbe áztatjuk. 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük. A 8 tojássárgáját a maradék porcukorral
habosra keverjük. A feloldott zselatint a likőrhöz keverjük. Az olvasztott csokoládét, a zselatint, a tojáshabot meg a kemény habbá vert tejszínt óvatosan
a cukros masszához keverjük, majd a krémet a barackrétegre simítjuk.
A tortát 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
Tálalás előtt vágott mandulával, csokoládéforgáccsal díszítjük, majd kockákra vágjuk.

kaloria 360 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.